24 oktober 2017

Eppo 21 - De boekenkast van Emma Ringelding

In stripblad Eppo nr. 21 staat van mij De boekenkast van... Emma Ringelding. Zij is een van de tekenaars voor de verhaaltjes van de misdaadstrip Amorfati die zoals altijd wordt geschreven door René Leisink. In 2009 debuteerde ze al in Eppo met haar winnende strip voor de NK striptekenwedstrijd. Haar eerste werk begon ze te publiceren op de webcomic site Daily Danger van Margreet de Heer. Later volgde ze bij kunstacademie ArtEZ de studie Comic Design waar ze les kreeg van Hanco Kolk. Sinds 2015 werkt ze als freelance illustrator en striptekenaar.

Emma's voorkeur gaat uit naar humor, journalistieke strips en graphic novels. Haar vier favoriete boeken zijn een mengeling van strips die ze las in haar jeugd en ook later als tekenaar leerde kennen en via haar vriend, striptekenaar Jordi Peters. Eppo nummer 21 ligt in de winkel tot 26 oktober en is ook los te bestellen via de Eppo site.
Emma Ringelding thuis in Arnhem, 23 augustus 2017. Copyright foto's: Robin Schouten. (Voor een hogere resolutie, mail naar: incognito@comic.com)

Geen opmerkingen: