06 april 2012

Eppo 7 - Portret Robert van der Kroft

Deze week verscheen Eppo stripblad nr. 7 met, door mij geschreven, een Portret over striptekenaar Robert van der Kroft.
Hij is vooral bekend als de tekenaar van Sjors en Sjimmie en de vrouwenstrip Claire. Dat hij nog veel meer heeft gedaan - en doet - lees je in deze mini-biografie met bijzonder beeldmateriaal in Eppo nr. 7. Tot 18 april in de winkel.
Klik op alle afbeeldingen voor een groter formaat.

Cover voor Rebellenclub, een blad voor Sjors en Sjimmie-fans uit 1986. Speciaal voor het Eppo Portret heeft Robert de kleuren wat mooier gemaakt.

Vorig jaar had ik voor Eppo foto's van Robert gemaakt op een warme juni-dag in Rotterdam. Een half jaar later had hij zijn uiterlijk alweer flink veranderd: een transformatie van een eeuwig jeugdige striptekenaar tot een meer gedistingeerde Hemingway. Omdat het Portret nog niet in Eppo was verschenen, maakte ik in december nieuwe foto's van Robert in België, waar hij zijn albums signeerde op het stripfestival Strip Turnhout. De onderstaande twee foto's zijn niet door Eppo gebruikt. Robert van der Kroft, de eeuwig jeugdige en vrolijke belhamel, op 4 juni 2011 in Rotterdam (foto: Robin Schouten)
Op 10 december 2011 met zijn nieuwe Hemingway-look in Turnhout, vlakbij het stripfestival waar Robert signeerde bij de stand van Het Stripschap (foto: Robin Schouten)
Robert tekent een cover voor Sjors en Sjimmie Stripblad, in het jaar dat hij blond was, 1988 (foto: Suus Suiker)

Geen opmerkingen: