31 oktober 2016

Eppo 22 - Roelof Wijtsma over Roel Dijkstra

In stripblad Eppo nr. 22 staat van mij een interview met de nieuwe tekenaar van Roel Dijkstra: Roelof Wijtsma. Dit nummer ligt tot 10 november in de winkels en is ook te bestellen via de Eppo site. 
Roelof Wijtsma werkt aan het nieuwe Roel Dijkstra verhaal (Groningen, 1 oktober 2016). Foto: Robin Schouten. Voor een hogere resolutie: incognito@comic.com
In de vorige Eppo nr. 21 is het nieuwe Roel Dijkstra verhaal Thuisfront van start gegaan (op scenario van Willem Ritstier) waarin de oer-Hollandse voetbalheld opnieuw schittert bij zijn oude voetclub FC Leidrecht en ook weer verzeild raakt in een crimineel wespennest. 
Wijtsma kreeg bekendheid als tekenaar van historische jeugdstrips zoals de 5-delige serie Arin en het volk van de hunebedbouwers. Met Getekend en Doolhof van Eeden maakte de Groningse tekenaar ook twee graphic novels, laatstgenoemde werd genomineerd voor een Stripschapspenning voor de beste Literaire strip 2014.

De blonde spits van FC Leidrecht is bij Wijtsma in goede handen want hij is liefhebber van het spelletje én zelf voetballer! Ook las hij de Roel Dijkstra verhalen van de oorspronkelijke makers Jan Steeman en Andries Brandt in de Eppo.  Kijk voor updates op de Facebook pagina van Roel Dijkstra.
Mooie choreografie in Roel Dijkstra - Thuisfront van Wijtsma en Ritstier. 

Geen opmerkingen: