25 november 2018

Hans G. Kresse signeert Eric de Noorman op de Stripdagen 1988

Hans G. Kresse signeert bij hoge uitzondering op de Stripdagen, 6 nov. 1988 in Den Haag (Foto: Adri Beunder - bewerking Ed Hengeveld)
Hans G. Kresse signeerde naar mijn weten slechts twee keer in het openbaar: in 1977 in Angoulême, waar hij werd onderscheiden met de Franse Prix Alfred voor zijn Indianenreeks album De Welp en de Wolf, en op 6 november 1988 tijdens de Strip-3-Daagse (later de Stripdagen) in Den Haag in Het Congrescentrum. Ondanks zijn grote afkeer voor stripmanifestaties had Kresse zich laten overtuigen door zijn hoofdredacteur Peter van Leersum om naar de Stripdagen te komen, want dat zou de verkoop van zijn Eric de Noorman album De Geschiedenis van Bor Khan extra bevorderen. Deze bewerking van de oorspronkelijke tekststrip naar een moderne ballonstripversie werd eerder gepubliceerd in Sjors & Sjimmie Stripblad.
De luxe Kressedag editie van de eerste Indianenreeks bundel.
De foto is gemaakt door Adri Beunder, de vader van Ron Beunder en beiden waren afgelopen zaterdag 17 november aanwezig op de jaarlijkse Kressedag. Daar werd ook door Arboris de eerste bundel van de integrale Indianenreeks officieel voorgesteld en verkocht getiteld Kwaad, met een speciale luxe Kressedag editie in een beperkte oplage. Elk van de in totaal 3 delen zal een uitgebreid dossier bevatten geschreven door Kresse-kenner en striphistoricus Rob van Eijck. Bovendien zijn voor deze uitgave de kleuren van de negen delen, die tussen 1973 en 1982 bij Casterman verschenen, gecorrigeerd. In 2001 bracht de Stichting Hans G. Kresse nog een verzamelaarseditie in zwart-wit uit van het tiende, onvoltooide Indianenreeks deel: De lokroep van Quivera dat eveneens wordt opgenomen in de bundeling.

Geen opmerkingen: