29 mei 2019

Martin Lodewijk - Agent 327 en zijn schepper (jaren 70)

Wilbert Plijnaar vond onlangs deze originele tekening van Martin Lodewijk in zijn archief, met Agent 327 die zijn schepper vakkundig over de schouder neemt. Begin jaren 70 gemaakt voor een eenmalig blad met interviews dat Plijnaar wilde maken maar niet was doorgegaan. Wel is de tekening later nog gebruikt voor het schutblad van Top Secret, een bundeling van de eerste vier Agent 327 albums (Oberon, 1981).

2 opmerkingen:

Ger Apeldoorn zei

De tekening is ook gebruikt als cover voor een interview in Striprofiel (ik geloof nummer 7). Dit was zo ongeveer het laatste nummer dat oprichters Peter de Wit en Gerard Aartsen maakten. En het eerste interview waarbij ik mee mocht als jongen van 17 (twee jaar jonger dan Peter). Ik herinner me er weinig van, behalve het indrukwekkende huis van Martin in Dordrecht met al die boekenkasten tot aan het (herenhuis)plafond.

Franky Kattenburg zei

Ik heb die bundeling nog. Prachtige uitgave. Ben altijd groot fan gebleven van Agent 327, als van kleins af aan, toen ik een ABO had op de Pep en Sjors.
Met die uitgave hoopte ik toen, dat de hele serie in die mooie zwart leren boeken met gouden opdruk zou uitkomen, maar helaas bleef het toen bij deze.

Mijn wens kwam echter kort geleden uit met de geweldige integraal bundelingen, die zelfs nog veel mooier zijn met alle extra's! Heb er nu 2 en sta te popelen om de 3de te zien uit komen.
Deze schets zal er vast ook wel weer in opduiken. Ik kan deze boeken iedere fan aanraden, zelfs al heb je de normale boeken al.