28 februari 2021

Stripdagen Haarlem geannuleerd, verplaatst naar 2022

De afgelopen weken heeft het bestuur van Stichting Beeldverhaal Nederland zich gebogen over de vraag of het reëel is te verwachten dat Stripdagen Haarlem in juni 2021 georganiseerd kan worden en na overleg is definitief besloten Stripdagen Haarlem te verplaatsen naar 3 t/m 12 juni 2022.


In haar persbericht geeft Stripdagen Haarlem een paar belangrijke redenen. 
'Ten eerste weten we op dit moment nog steeds niet hoe Nederland er over een paar maanden aan toe is. Stripdagen Haarlem is een veelomvattend festival en dat willen we graag zo houden. In de huidige situatie is niet te zeggen hoe Stripdagen Haarlem 2021 binnen de corona-maatregelen eruit zou gaan zien, en zijn we bang te veel te moeten inleveren op de uitgangspunten van het festival. 
Ook is de komst – en veiligheid – van onze buitenlandse gasten, van wie een aantal een expositie zouden inrichten, nog steeds in het geding. 
Om kort te gaan: de onzekerheden zijn op dit moment nog zo groot dat wij liever de keuze maken het festival een jaar uit te stellen en onze 15e editie te vieren met al het moois en leuks dat bij een jubileum hoort. Alle ideeën en plannen blijven daarbij gehandhaafd, omdat we ook het festivalthema ‘Wereldbouwers’ meenemen naar 2022.
Ondertussen zitten we niet stil en broeden we op mogelijkheden om 2021 niet helemaal een striploos jaar in Haarlem te laten zijn. Er zijn al voorzichtige plannen, en zodra we hier mee over kunnen meedelen, komen we graag bij u terug.'

Noteer alvast in uw agenda: 3 t/m 12 juni 2022 - Stripdagen Haarlem - 15e editie


Officiële website: www.stripdagenhaarlem.nl

Geen opmerkingen: