20 september 2021

Gerben Valkema - Stripschapprijs 2021 en expositie in Groningen

Gerben Valkema met de Stripschapprijs 2021 (Foto © Alex Odijk)

Gerben Valkema (1980) ontving op 4 september in het Groningse Forum de Stripschapprijs 2021. In deze video van Stripjournaal zien we dat Valkema wordt toegesproken door Elsje-scenarist Eric Hercules, collega Michiel van de Vijver van 'Kijk en Lees' en Rob van Bavel van Uitgeverij L, de uitgever van Eppo en de Elsje albums. Vervolgens is het aan Stripmaker des Vaderlands Herman Roozen om de prijs met bijbehorende oorkonde aan Valkema te overhandigen.

Op deze feestelijke dag werd ook de tentoonstelling van Gerben Valkema geopend in Storyworld (dat onderdeel is van het Forum) onder de noemer Storyworld Spotlight. Tot en met 24 oktober kun je het werk van Gerben bewonderen met Elsje, Suske en Wiske en heel veel ander werk van deze veelzijdige striptekenaar.

Volgens sommigen begint Gerben Valkema steeds meer op zijn idool André Franquin te lijken... (Foto © Jan-Willem de Vries) 


Op 6 september postte Gerben Valkema een aantal foto's op Facebook en schreef daarbij: 'Wat een prachtige plek daarin het Groningse Forum, wat was het strak georganiseerd, wat heb ik genoten van de filmpjes, de sprekers en gelachen om de flauwe grappen. Wat een mooie expo in Storyworld! Aan iedereen die meehielp aan de dag, iedereen die er bij was, jullie zijn geweldig. Dank voor de prachtige dag, ik kan er met gemak nog eens 20 jaar tegenaan.' 

Valkema en Elsje-scenarist Eric Hercules (Foto © Bob de Vries)


Uitreiking van de Stripschapprijs 2021, met oorkonde, door Stripmaker des Vaderlands Herman Roozen (Foto © Bob de Vries)


Geen opmerkingen: