04 juni 2022

Stripdagen Haarlem 2022 (3 t/m 12 juni)

Affiche Stripdagen Haarlem 2022 - Dieter Van Der Ougstraete

Na de eerdere afgelasting door corona in 2021 is het eindelijk dan zover: van 3 t/m 12 juni worden de Stripdagen Haarlem 2022 gehouden. Het beursweekend, met signerende tekenaars uit binnen -en buitenland is van 4 t/m 6 juni en vindt plaats in de binnenstad van Haarlem, met kraamhouders en een small press beurs op en rondom de Grote Markt. De binnenbeurs is in de Philharmonie, waar de meer literaire en grotere stripuitgeverijen een stand bemensen, inclusief Eppo Stripblad. 

Kijk voor het volledige programma op www.stripdagenhaarlem.nl en mocht je een pdf willen hebben van het (zeer kleurrijke en fraai vormgegeven) programmaboekje, hier is de link. 

Dieter Van Der Ougstraete - Banner Stripdagen Haarlem 2022 met het thema 'Wereldbouwers'.

Tentoonstellingen Stripdagen Haarlem 2022

Wat de Stripdagen Haarlem altijd zo kenmerkt en bijzonder maakt is de grote diversiteit aan tentoonstellingen. Het thema voor deze editie is Wereldbouwers. Alle info over de expo's is te vinden op www.stripdagenhaarlem.nl/Programma.html. Sommigen zijn ook na 12 juni nog te bezoeken. 

Grzegorz Rosinski - De Klaagzang van de verloren Gewesten (origineel)


Absoluut de moeite waard is de tentoonstelling De Klaagzang van de verloren Gewesten in de nieuwe expositieruimte Naaiatelier Haarlem (Spaarnwouderstraat 124) met origineel werk van alle tekenaars die aan de bejubelde fantasystrip hebben meegewerkt zoals de Poolse tekenaar Grzegorz Rosinski (bekend van de reeks Thorgal) en ook de Nederlandse striptekenaar Paul Teng. De expo is te zien van 3 t/m 19 juni en alle dagen geopend van 11:00 tot 18:00. 

Info: www.naaiatelierhaarlem.nl


Grzegorz Rosinski - De Klaagzang van de verloren Gewesten (origineel)

Geen opmerkingen: