15 augustus 2022

Tentoonstelling '70 jaar Vrolijk Weekblad Donald Duck' in MoCA breekt record

Catalogus cover Daan Jippes (2022)

Afgelopen juni opende in Noordwijk de tentoonstelling '70 jaar Vrolijk Weekblad Donald Duck' in het Museum of Comic Art in aanwezigheid van de bekende Nederlandse Duck-tekenaar Daan Jippes, die ook de catalogus cover tekende. De tentoonstelling toont een overzicht van de vele Nederlandse tekenaars die in zeventig jaar voor Donald Duck werkten, waaronder Jippes, Michel Nadorp, Harry Balm, Gerben Valkema en Douwe Dabbert-tekenaar Piet Wijn. 

Daan Jippes knielt voor Donald Duck tijdens de vernissage, 3 juni 2022.

De opening was op vrijdag 3 juni en het NOS Journaal zond om 20 uur een item uit. Sindsdien breekt de Duck-tentoonstelling in het nog jonge Nederlandse stripmuseum (afgekort MoCA) record na record. 


Op zondag 24 juli werd de 2500ste bezoeker verwelkomt en feestelijk in het zonnetje gezet. Als ware Donald Duckfans kreeg de familie De Rijk (zie foto) een fraaie oorkonde. De kinderen Féline en Thijs ontvingen een extra dikke Donald Duck pocket vol avonturen van hun striphelden. Blij verrast gaf moeder Marjolein aan dat hun hele huis één en al Donald Duck ademt. Speciaal voor Donald Duck kwamen zij, helemaal vanuit Elst, naar 'Duckstad aan Zee'. 

Piet Wijn - Albumcover Douwe Dabbert (1977)

En op vrijdag 5 augustus 2022 werd zelfs alweer de 3000ste bezoeker in het MoCA verwelkomt. De Donald Duck tentoonstelling is nog t/m 30 oktober te bezoeken in Noordwijk (of Duckstad aan Zee). Zie ook deze info.

Geen opmerkingen: