20 oktober 2017

Cross Comix 2017 - Strips, cartoons en kunst in Rotterdam

De Rotterdamse Schouwburg is tot en met zaterdag 21 oktober het domein van de verbeelding en verandert in één groot podium voor cross overs tussen strips, cartoons en kunst. Ook buiten de muren van de schouwburg is er genoeg te doen, zoals bij Rotown, Het Nieuwe Instituut, Quasi Modo, buiten op straat op de Lijnbaan, de Koopgoot en er zijn meer festivallocaties. Waar je ook om je heen kijkt, beeld is er altijd en overal.
Op de openingsdag van Cross Comix is het jazzportret van Meijer Wery op de Oude Binnenweg onthuld, gemaakt door illustrator en striptekenaar Joost Swarte.
Cross Comix beleeft haar tweede editie en is een jong nieuwsgierig festival dat de onuitputtelijke verschijningsvormen onderzoekt van cross overs tussen beeld en kunst, politiek, technologie, wetenschap, media en filosofie. Het festival heeft voor deze editie grote helden, gerespecteerde namen en nog niet ontdekt talent weten te strikken.

Met het thema ‘de Grote Oversteek’ toont Cross Comix haar betrokkenheid met de samenleving door aandacht te vragen voor de toenemende polarisatie in de Westerse wereld, die zich kenmerkt door de steeds groter wordende kloof tussen overtuigingen, bevolkingsgroepen en sociale klassen.
Tijdens Cross Comix worden gasten en publiek aangemoedigd om over de eigen drempel heen te stappen en zich echt te verdiepen in de ander.
Op zaterdag 21 oktober is het hoofdprogramma met als klap op de vuurpijl de boekpresentatie van het nieuwste Robbedoes album 'Tulpen uit Istanboel' getekend en geschreven door Hanco Kolk. Ook zal hij in de Rotterdamse Schouwburg worden geïnterviewd over dit op-en-top Hollandse verhaal, een absolute primeur in de geschiedenis van het mythische strippersonage. Het album is zaterdag exclusief te koop bij de Donner Winkel op Cross Comix en dan is er tevens een signeersessie.

Kijk voor een uitgebreid programmaoverzicht op: https://crosscomix.nl/agenda

Geen opmerkingen: