28 september 2018

Expositie Grenzeloos Getalenteerd op Stripfestival Breda

Een deel van de expositie op De Stripdagen/Comic Con 2018 met o.a. Hans G. Kresse en Marten Toonder. (Foto: Robin Schouten)
De Stripdagen 2018 expositie Grenzeloos Getalenteerd, over het succes van Nederlandse stripmakers in het buitenland is ook in het weekend van 29 en 30 september te zien zijn tijdens het Stripfestival Breda in het Chassé Theater.
Oorspronkelijk heb ik deze tentoonstelling samengesteld in opdracht van Het Stripschap en het werd eerder dit jaar, op 31 maart en 1 april getoond op De Stripdagen/Comic Con in Utrecht (zie dit bericht). De reacties waren over het algemeen zeer positief. Gisteren kreeg ik het nieuws dat de organisatie van het Stripfestival Breda de expo ook daar zal neerzetten en dus in de herhaling gaat.
Het begin van de Grenzeloos Getekend expo met o.a. Hanco Kolk, Peter van Dongen, Theo van den Boogaard en Gerben Valkema. (Foto: Rob van Eijck)
Een mooie kans om nog eens of voor het eerst op 10 panelen een selectie uit het buitenlandse werk te bekijken van o.a. Hanco Kolk, Peter van Dongen, Gerben Valkema, Eric Heuvel, Romano Molenaar, Marcel Ruijters, Erik Kriek, Henk Kuijpers, Theo van den Boogaard, Peter Pontiac, Evert Geradts, Paul Teng, Dick Matena, Hans G. Kresse en Marten Toonder. De begeleidende teksten zijn door mij geschreven. Het was een van mijn meest omvangrijke opdrachten in de stripwereld tot nu toe, en ook een hele leuke waarbij ik zoveel mogelijk bijzonder materiaal wilde tonen. Bij o.a. Minck Oosterveer, Kuijpers, Kresse en Toonder is dat ook zeker gelukt.
Suske en Wiske covers getekend door o.a. Gerard Leever, Wilbert van der Steen en Michiel de Jong. (Foto: Rob van Eijck) 
De tiende editie van Stripfestival Breda vindt plaats op 29 en 30 sept. in het Chassé Theater met tal van verschillende evenementen zoals het N.K. Striptekenen, speciale beursuitgaven, een stripquiz door Willy Vanderstrip (alias van striptekenaar Marq van Broekhoven) en live tekenen met De Tovertekenaar (pseudoniem van Kees de Boer). Onder de buitenlandse stripmakers zijn o.a. Dany (Roze Bottel, Avontuur zonder helden, Rooie Oortjes) en Colin Wilson (De jonge jaren van Blueberry, Tex Willer, XIII Mystery).
Buitenlands werk van o.a. Eric Heuvel, Minck Oosterveer, Romano Molenaar, Henk Kuijpers, Dick Matena en Paul Teng. (Foto: Rob van Eijck)

1 opmerking:

Ruud Straatman zei

Ik werkte in de 80er jaren al voor (en in) l’etrangé (Zweden, Duitsland, Spanje etc) en sta natuurlijk niet vermeld....🤬