25 april 2021

Fred de Heij tekent historisch stripboek 'Het waterwapen'


Striptekenaar Fred de Heij (1960) tekende het historische stripboek 'Het waterwapen' dat in het teken staat van het Rampjaar 1672. De stichting Oude Hollandse Waterlinie en Arjen Rijsdijk, voorzitter van de Erfgoedtafel OHW Zuid-Holland hebben dit initiatief genomen vanwege het 350-jarige jubileum in 2022. Samen met stripschrijver Ad Maas heeft De Heij het Rampjaar vertaald in een stripboek voor jong en oud. 

Fred de Heij tekende voor de hardcover versie een ander omslag.

Het boek is te koop in twee edities (softcover: € 9,95 en hardcover: € 19,95) met verschillende covers en te bestellen via oudehollandsewaterlinie.nl/stripboek-het-waterwapen

Fred de Heij in zijn atelier in Zaandam (AD, 13 februari 2021) Foto © Marlies Wessels

Een interview met De Heij over het stripboek kun je lezen via deze link op de site van Oude Hollandse Waterlinie. Het Algemeen Dagblad publiceerde reeds op 13 februari dit interview met Fred de Heij door Hans-Paul Andriessen, gelardeerd met veel beeldmateriaal uit 'Het waterwapen'. 

1 opmerking:

magdigit zei

Fred de Heij is een super-tekenaar! Hij hoeft niet eens van tevoren te schetsen, hij kan zó alles meteen inkten. En deze geschiedenis heeft hij knap tot leven gebracht!