02 augustus 2021

Fred de Heij tekent nieuw Kapitein Rob verhaal

Afl. 97 (Het Parool, 31 juli 2021)

Vorig jaar december was het exact 75 jaar geleden dat striptekenaar Pieter Kuhn (1910-1966) zijn eerste Kapitein Rob verhaal begon te publiceren in dagblad Het Parool. Als eerbetoon tekende Fred de Heij (Haas, Jenny Pine, Pulpman) die zelf ook een fan is van deze legendarische strip een nieuw verhaal: 'De laatste reis van De Vrijheid'. Journalist Frank von Hebel schreef het scenario. 

Afl. 84 (Het Parool, 30 juni 2021)


Het verhaal verschijnt al sinds december in (hoe kan het ook anders) Het Parool met op elke maandag, woensdag en zaterdag een nieuwe aflevering (een strook van drie plaatjes met daaronder tekst). Een aantal zijn nog te lezen op de Parool site, zie deze link. Het album volgt in het najaar bij Uitgeverij Personalia

Afl. 90 (Het Parool, 14 juli 2021)

Op 13 december 2020 verscheen in Het Parool het artikel De terugkeer van Kapitein Rob: oude zeeheld, nieuwe reis met interviews van de twee auteurs. Von Hebel, die op het idee kwam om de kapitein weer tot leven te wekken zegt daarin: “Pieter Kuhn behoort tot de grote drie van de Nederlandse strip, met Hans G. Kresse van Eric de Noorman en Marten Toonder van de Bommelsaga.” En De Heij, winnaar van de Stripschapprijs in 2014 en maker van strips voor vele bladen: "Ik denk dat ik mede door Kuhn striptekenaar ben geworden."

Fred de Heij tekent zichzelf (rechts) en scenarist Frank von Hebel, brouwend aan een nieuw Kapitein Rob avontuur (2020)


Geen opmerkingen: