27 februari 2022

Nieuwe Garde stripmakers organiseren stripmarkt in Zwolle

 

Illustratie: Thibau Vande Voorde

Nieuwe Garde is een 240 pagina’s tellende anthologie met strips van 57 Nederlandse en Vlaamse stripmakers van nu. De verhalen uit het boek zijn naar eigen zeggen inclusief, grappig, poëtisch en eigenzinnig. Twee van deze stripmakers zijn Niek van Ooijen en Melanie Kranenburg. Zij organiseren op 5 maart in hun woonplaats Zwolle een stripfestival waar tevens het Nieuwe Garde boek wordt gepresenteerd. De makers van de strips zijn aanwezig om te signeren.

Vanaf donderdag 10 maart ligt de Nieuwe Garde anthologie in de (strip)winkel voor de sympathieke prijs van € 20.

Melanie Kranenburg en Niek van Ooijen met Nieuwe Garde. © Vincent Corjanus

De stripmarkt wordt gehouden op zaterdag 5 maart van 11 tot 17 uur in Academiehuis Grote Kerk in Zwolle. De entree is gratis. Het festival is georganiseerd in samenwerking met stichting 9e Kunst. (Bron: RTV Oost, 23 feb. 2022: Nieuwe generatie striptekenaars organiseert festival in Zwolle.)

Foto: © Vincent Corjanus

Lees meer info over de Nieuwe Garde stripmarkt op de site van 9e Kunst: Nieuwe Garde stripmarkt bijna volgeboekt: ruim 70 kramen met uitgevers, tijdschriften en stripmakers.



De Nieuwe Garde liet afgelopen zomer al van zich horen met het Nieuwe Garde magazine waarin een voorschot werd genomen op het echte werk. De cover is van Helene Lespagnard.

Geen opmerkingen: