28 november 2022

Chris Berg met Rotterdam Stripstad boek in Chicago

Chris Berg met het 'Rotterdam Stripstad' boek in Chicago waar hij sinds december 1997 woont.

Incognito, Zone 5300 en The Fridge -tekenaar Chris Berg poseert trots in downtown Chicago met het lijvige 'Rotterdam Stripstad' boek waarin hij ook staat, dankzij samenstellers Theo Seesing en Sander Grip (en door mij aangeleverde scans). Ruim 240 pagina’s, formaat 23×33 cm, hardcover en met twee fold-out’s. 
Gepost door Chris op zijn Facebookpagina op 20 oktober 2022: "Really cool to be mentioned next to artists like Martin Lodewijk in that amazing book! Maar ook mijn stripgabbers Luuk Bode, Michiel de Jong, Milan Hulsing en Robin Schouten. Super toffe periode in mij leven. Ik ging downtown om een foto met het boek te maken. Die sign in de achtergrond was een codinkindinky. We just walked into it. Bang."

Het omvangrijke Cross Comix-boek 'Rotterdam Stripstad, 100 jaar strips in de stad' vertelt de geschiedenis van het beeldverhaal in Nederland en de manieren waarop de stad Rotterdam in de negende kunst figureert. Van een stad die vluchtig voorbijkomt in een enkel plaatje tot complete pagina’s die zich aan de oevers van de Maas afspelen. 
Er is aandacht voor de vele stripmakers die de stad rijk is. Marten Toonder is in Rotterdam geboren, Jan Kruis en Dick Bruynesteyn komen ervandaan en Hanco Kolk woont er, om maar wat namen te noemen. Ook jonge tekenaars als Kenny Rubenis, Aimée de Jongh en Sterre Richard wonen en werken al lange tijd in Rotterdam. 
In de jaren negentig behoorden tekenaars als Chris Berg, Michiel de Jong, Milan Hulsing en Luuk Bode tot die generatie. Ze zijn allen met beeldmateriaal en bio's in het boek vertegenwoordigt.

'Rotterdam Stripstad' boek in downtown Chicago (Foto: Chris Berg, 2022)

Geen opmerkingen: