20 mei 2023

Laatste Zine Happening in Kunsthal Gent (20 & 21 mei)


Voizines (Foto's: Izra Marie Jans)

Op 20 en 21 mei 2023 vind in Kunsthal Gent het laatste Zine Happening plaats dat georganiseerd is door het Les VoiZines collectief, in samenwerking met online beeldverhalen magazine Pulp deLuxe. Dit evenement is een belangrijk onderdeel geweest van de underground cultuur en zine scene in Gent en heeft bijgedragen aan de zine-revival in de stad.

Zines zijn kleine, onafhankelijke publicaties die vaak met de hand zijn gemaakt en zich richten op onderwerpen die niet vaak in mainstream media aan bod komen. Het Zine Happening festival is een focuspunt voor het uitwisselen van ideeën, kunst, leren, en groei in een sfeer van gemeenschap die verder gaat dan het evenement zelf.


Het programma van Zine Happening 2023 belooft een levendige showcase te zijn van collectiviteit en diverse creativiteit. Het festival zal niet alleen lokale talenten, zoals de dichter Dominique de Groen, winnares van de cultuurprijs stad Gent 2022 presenteren, maar ook internationale artiesten introduceren aan het Gentse publiek. Het programma zal bestaan uit een gevarieerde groep artiesten, waaronder Matrijarsjia, een printcollectief uit Servië, Doner Club, een kunst- en zine-collectief uit Italië, La Bûche, een zine collectief uit Zwitserland, en Sepideh Sarlak, een Iraanse kunstenares. 


Daarnaast is er de PéPé Soirée met de uitreiking van de Plastieken Plunk, ter ere van onafhankelijke stripmakers, en op een andere locatie, de concertzaal van Trefpunt, een concert van de lokale kleinkunstgroep Theegezin. Het weekend zal vol zitten met spannende activiteiten die de geest van zine-making en de kracht van collectieve creativiteit vieren.

Geen opmerkingen: