04 april 2007

Myx nr. 42 - maart 2007

Deze week is eindelijk het maartnummer van Myx verschenen, nr. 42.
Klik op de cover voor een groter formaat.
Deze Myx kan met recht een Koen Hottentot- nummer genoemd worden, want hij tekende de (Paaseiland) cover, een Stripdagboek en ook zijn er twee gloednieuwe Schnuurt-pagina's te lezen. En ik heb Koen voor deze Myx uitgebreid geinterviewd. Het 5-pagina artikel, met veel onbekend werk van Koen, heeft als kop: Koen Hottentot laat met Schnuurt Remastered oude tijden herleven.
Verder kun je het vervolg lezen van Storm - De navel van de dubbele god door Romano, Jorg & Martin Lodewijk en Trunk - De onbekende soldaat, door Minck Oosterveer & Willem Ritstier.
En we beginnen met een nieuw vervolgverhaal, een maffiaverhaal van David Chauvel & tekenaar Erwan la Saec: Cosa Nostra - Eerste tijdvak.
Ook zijn er weer complete stripverhalen: Herinneringen van Wout Paulussen, dat hij speciaal voor Myx heeft ingekleurd. En het sciencefiction verhaal Dilemma, van de Belgische auteurs Ivan Claeys & tekenaar Filip Strubbe. Het verhaal wordt voorafgegaan met een who's who-artikel over dit stripduo.
Plunk is in deze Myx teruggekeerd met een 3-pagina strip. En verder zijn alle vaste humorstrips weer present zoals De Pagina Monologen door Pieter Hogenbirk, Suvaal van Erwin Suvaal, Hara Kiwi - cartoons van Lectrr, Bunbun van Mattt Baay en twee pagina's Esther Verkest door Kim Duchateau. Volgende keer een speciaal Kim-nummer!
Myx is los verkrijgbaar in de betere stripwinkels, of te bestellen via: redactie@myxmag.nl Abonneren kan ook.
Kijk ook op de Myx website: http://myxmag.com

Geen opmerkingen: