09 september 2007

Danier - foto Valkenswaard 2007

En hier is hij dan: Danier, de tekenaar van het stripalbum Havank - Hoofden op hol. De foto is genomen op zondag 26 augustus 2007, tijdens de stripbeurs in Valkenswaard.
Klik op de foto voor een groter formaat.
Danier is het pseudoniem van Daan Jippes, ooit tekenaar van de Nederlandse stripklassieker Bernard Voorzichtig - Twee voor thee, en nog steeds tekenaar/animator voor Disney.
Danier/Jippes vertelde me dat hij werkt aan het scenario voor Havank 2, en dat hij niet zal signeren tijdens De Stripdagen in Houten, omdat hij dan in Noorwegen is.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ben zelf ook groot van van Danier
Jammer dat die niet in Houten was
Wacht met ongeduld zijn tweede album af

Robin Schouten zei

Bedank voor je reactie, maar dat Danier/Jippes niet naar Houten zou gaan was voor 2007. Ik heb geen idee of hij er dit jaar wel bij was.

Hoe dan ook, Danier zou nu al een heel eind op weg moeten zijn met deel 2 van Havank, want er is in juni al een 'teaser' van verschenen bij stripwinkel Fantasia. En vanaf januari 2009 wordt Havank deel 2 voorgepubliceerd in stripblad Eppo!

Het grappige is dat ik in Haarlem een visitekaartje van Danier's agente (bij Comic House) aan Rob van Bavel heb gegeven, de uitgever van Eppo, met de vraag of Rob Havank deel 2 in Eppo zou willen voorpubliceren. Misschien heeft dat geholpen.