29 februari 2008

De Lijn # 4 - De Verslavende Lijn

Het vierde nummer van stripblad De Lijn, ‘De Verslavende Lijn’, wordt op 1 maart gepresenteerd in Café Paard van Troje in Den Haag. Het heeft als thema ‘verslaving’, maar is ook een hommage aan het roemruchte stripblad Eppo, hetgeen tot uiting komt in de vormgeving, bijzondere rubrieken en een bijdrage van striptekenaar Peter de Wit.

Klik op de cover van 'De Verslavende Lijn' en de collage voor een groter formaat.

Daarnaast is het nieuwe nummer dit weekend voor het eerst aan te schaffen op de stripboekenbeurs in de evenementenhal in Rijswijk: http://www.stripbeurs.com/

‘De Verslavende Lijn’ omvat 56 pagina’s rond het thema ‘verslaving’: in de strips uit het nummer komen onder meer drugsverslaving, alcoholisme en tv-verslaving aan bod. Aan het nummer werkten ditmaal 16 jonge striptekenaars en –scenaristen mee: Rob van Barneveld, Agnes van Belle, Linda van Bruggen, Stephan Brusche, Aimée de Jongh, Sandra Kleine Staarman, Mei-ing Nieuwland, Niwi Ruimtekiwi, Rutger Ockhorst, Robert van Raffe, David de Rooij, Johan de Rooij, Martijn van Santen, Patrick Schoenmaker, Viktor Venema en Scott Wenmakers.

Ook leverde striptekenaar Peter de Wit een bijdrage aan het nummer: hij maakte samen met Stephan Brusche een stripverhaal van 8 pagina’s. Reden voor deze speciale bijdrage was de vorm waarin dit nummer van De Lijn gegoten is: de opmaak en lay-out zijn namelijk gebaseerd op die van het legendarische stripblad Eppo. Peter de Wit begon zijn carrière als striptekenaar eind jaren ‘70 voor dit stripblad. De hommage aan Eppo komt tot uiting in de vormgeving, maar ook in typische Eppo-rubrieken als de postpagina, het interview en de puzzelpagina.

‘De Verslavende Lijn’ kost 5 euro en is verkrijgbaar bij stripwinkels in Nederland en Vlaanderen.

De Lijn is een onregelmatig verschijnend stripblad dat zich opwerpt als podium voor de jongere generatie stripmakers. De redactie, bestaande uit scenarist Johan de Rooij en tekenaar Rob van Barneveld, moedigt hen aan meer verhalende strips te maken, te experimenteren en onderlinge samenwerkingen aan te gaan.

Meer informatie over De Lijn is te vinden op De Digitale Lijn: http://www.dedigitalelijn.nl/.

E-mail: info@dedigitalelijn.nl

Geen opmerkingen: