28 maart 2008

Maarten Vande Wiele - Het hoofd van de kunstenaar

Ik ontving een mail van stripscenarist Pieter van Oudheusden met bovenstaande strippagina (klik erop voor een groter formaat) en onderstaande info:

Vorige week verscheen de strip Het hoofd van de kunstenaar (3 x bellen), getekend door Maarten Vande Wiele en geschreven door mij (Pieter van Oudheusden), in opdracht van Museum Jan Cunen in Oss, als onderdeel van het educatieve project 'De kunstkraker'.

In het verhaal ontmoet de hoofdpersoon, Stella Maris, een aantal Nederlandse kunstenaars (o.a. Charlotte Schleiffert en Paul Klemann), maakt ze kennis met hun werk en probeert ze een antwoord te vinden op de vraag wat nu eigenlijk kunst is. De strip is in de eerste plaats bestemd voor kinderen van tien tot twaalf, maar ook iedereen die ouder is, kan meegenieten - bijvoorbeeld van het gastoptreden van Dr. Sigmund, met dank aan Peter de Wit. Het resultaat is veel meer geworden dan een stripalbum: een boek op groot formaat, twintig pagina's strip, veertig pagina's met teksten en afbeeldingen, voorzien van een harde kaft, prachtig gedrukt... en gratis, dankzij een ruime Europese subsidie.

Bestellen is simpel: stuur een mailtje - uiteraard met naam en adres - naar museumjancunen@oss.nl en je krijgt het boek thuisgestuurd. Je betaalt alleen de verzendkosten (acceptgiro wordt meegezonden).Voor wie toch nog aarzelt: in dit bericht vind je de eerste pagina van de strip. Of neem een kijkje op de website van het museum:http://www.museumjancunen.nl/home.aspx

Geen opmerkingen: