27 januari 2009

Michiel de Jong - Drakentanden expositie


Tot en met 17 mei is in het Grand Café van Kasteel Groeneveld de expositie Drakentanden te zien. Dit graphic poetry project bestaat uit gedichten van Mark Boog en tekeningen van Michiel de Jong, ingekleurd door Marloes Dekkers.
Klik op de afbeelding voor een groter formaat.
Schrijver/dichter Mark Boog was in augustus 2008 als writer in residence verbonden aan Kasteel Groeneveld. Tijdens deze periode schreef hij een serie van acht gedichten met als titel Drakentanden. Striptekenaar Michiel de Jong maakte vervolgens tekeningen bij de poëzie van Boog. Tekeningen en gedichten zijn ook gepubliceerd in het Groeneveldblad.
Michiel de Jong (Leiden, 1970) laat zich inspireren door Atoomstijl grootheden als Yves Chaland, André Franquin, Serge Clerc en Joost Swarte. In 2000 kreeg hij de PTT Post aanmoedigingsprijs voor zijn mini album 'Ode aan Wilhelm'.
Recent verscheen Operatie Hanuman naar scenario van Milan Hulsing, waarvoor zij de Stripschappenning voor het beste album 2008 ontvingen.
Kasteel Groeneveld en Grand Café Groeneveld zijn geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Het Groeneveldblad 2008-2 met de gedichten van Mark Boog en de tekeningen van Michiel de Jong is voor € 2,50 verkrijgbaar aan de balie van Kasteel Groeneveld. Daar is ook meer informatie over de giclées van Drakentanden verkrijgbaar.
Kasteel Groeneveld - Groenveld 2 - 3744 ML Baarn www.kasteelgroeneveld.nl (RS)

1 opmerking:

Anoniem zei

Jeetje, mooie plaat...