11 februari 2009

Weekly Comics Workshop ontvangt Randall C.


Onder het motto 'Samen betere strips bedenken, tekenen en publiceren' organiseert de Antwerpse stripwinkel & galerie Mekanik Strip vrijwel iedere zaterdag, van 12 tot 18 uur een Weekly Comics Workshop, onder leiding van grafisch huurling Serge Baeken.
Op zaterdag 14 februari is Randall C. te gast. Lees hier een recent interview met hem op Stripelmagazine.
Randall Casaer (1967) is auteur van Slaapkoppen, winnaar van zowel de Blikken Biebel als de VPRO-debuutprijs, onlangs/in januari in vertaling verschenen bij Casterman als Les Somnambules.
Eveneens in januari verscheen TO DO, een mooi verzamelboek van schetsen en illustraties, uitgegeven door Oogachtend.
Randall is momenteel huistekenaar van de Vlaamse TV-kwis De slimste mens ter wereld, van maandag tot donderdag op Eén (rond 22.00 u). En hij exposeerde onlangs met 19 Vlaamse collega's in Angoulême.

In het verleden leende hij zijn tekenpoot uit aan Studio 100, waarvoor hij albums van Spring en Mega Mindy inktte. Dat deed hij helemaal digitaal, en voor deze workshop demonstreert hij digitale inkt-technieken aan de hand van Wacom-tablet, Photoshop, Painter, en een snuifje Illustrator & In-Design. Je kan dus best je eigen laptop met Photoshop & tablet meebrengen.
Klik op de afbeeldingen voor een groter formaat.
Wil je meedoen aan de Weekly Comics Workshop? Inschrijven kan bij Mekanik Strip voor € 20,- via mekanik@online.be of bel: +32 (0)3 234 2347
Er is ook een 10-beurten-10%-kortingkaart verkrijgbaar, handig als je vooral komt om aan je eigen project te sleutelen.
Mekanik Strip - Sint-Jacobsmarkt 73 - 2000 Antwerpen (B)

Geen opmerkingen: