23 april 2009

Ravian tekenaar Mézières in Arnhem (april 2009)


Afgelopen weekend, op 18 & 19 april 2009 vond de Stripbeurs Arnhem plaats. Ik was daar bij met StripSter. Ravian tekenaar Jean-Claude Mézières was er ook, en signeerde beide dagen.
De bovenste foto van Mézières, bij Het Duivelshuis in Arnhem, is gemaakt door striptekenaar Paul Teng.
De middelste foto toont Mézières terwijl hij bezig is met een tekening voor mij, op zondag 19 april, vlak voor het sluiten van de stripbeurs.
Eigenlijk was hij al gestopt met signeren en tekenen, maar ik kon hem toch "overhalen" om nog iets te maken. 'I think it's gonna be a bad drawing', zei hij vantevoren, maar terwijl hij bezig was zei hij: 'It's not so bad as I thought.'
Daarna een foto van Mézières nadat hij klaar was met de tekening (of was het ervoor?).
Erg aardige man trouwens en hij sprak goed Engels, wat vrij bijzonder is voor een Fransman van zijn leeftijd (70 jaar).
De onderste afbeelding is een scan van de tekening (met Laureline uit Ravian) van Mézières. Zoals je kunt zien vergiste hij zich eerst met mijn naam (hij schreef Robert).
Klik op de afbeeldingen voor een groter formaat. (RS)

1 opmerking:

wim zei

uit het gesprek met Patty Klein bleek dat hij in 1965-1966 in de V.S. heeft gewoond (cowboy), met een Amerikaanse is getrouwd en nog steeds veelvuldig in de States verblijft. Vandaar zijn engelse taalvaardigheid. Zie ook http://www.noosfere.org/mezieres/pages/extras/articles/jd01.htm