09 mei 2009

Verhip een Stripfestival 2009


Poppodium Vera in Groningen staat op zaterdag 16 mei geheel in het teken van strips. Op die dag vindt namelijk het tweejaarlijkse Verhip een Stripfestival plaats. Overdag is er de gratis toegankelijke Verhip een Strip-Small Press-beurs en ’s avonds zijn er stripbands gevolgd door de stripswing.
Vanaf 11.30 uur is de Grote Zaal van Vera het toneel van Nederlands kleinste, maar meest innoverende stripbeurs. Zo'n vijftig underground striptekenaars, stripbladen en kleine uitgeverijen uit Nederland en Duitsland zullen hun eigen comics, cartoons en andere stripverwante producten presenteren en signeren. En StripSter is daar ook bij!
Op deze beurs met gratis entree is voor elk wat wils: van de flauwekul-humor van Lamelos tot de manga-achtige strips van Aimée de Jongh. Van absurdistische verhalen van Rob van Barneveld tot avonturenstrips van Hendrik Vos.
En natuurlijk komen er een aantal bekendere namen, zoals cartoonist Argibald, Sandra de Haan en Tommy A. Enthousiast door eerdere edities komen de Hamburgse stripmakers Calle Claus en Wittek opnieuw naar Groningen.
Zaterdag 16 mei: Verhip een Stripfestival, Vera Groningen, Oosterstraat 44 - Tel: + 31 (0)50 313 46 81
Small press-beurs: 11.30-17.00 uur, gratis entree - Stripavond: 20.30 uur, € 8,- + Vera maandkaart - Stripswing: vanaf 23.00 uur, Vera maandkaart. (RS)

Geen opmerkingen: