11 december 2009

Zone 5300 op Strip Turnhout (12 & 13 dec.)


De Vlaanderen-special van Zone 5300 is uit en zal op Strip Turnhout gepresenteerd worden dat dit weekend (12 & 13 december) in België plaatsvindt. Ook de Zone-redactie is daar aanwezig met een speciaal programma.
In Zone 5300 #88 - de Vlaanderen-special - wordt de loep gericht op de Vlaamse stripcultuur: België heeft de reputatie een land te zijn met een goed stripklimaat. Maar is dat wel zo? Wat kunnen wij van onze zuiderburen leren? En bestaat België heden ten dage nog wel? In een uitvoerig achtergrondartikel geeft Zone 5300 antwoord op al die vragen.
De fraaie cover van #88 werd gemaakt door niemand minder dan 'grand old man' Herr Seele! Klik erop voor een groter formaat.
Verder bevat deze propvolle Zone een interview met stripschilder Gerolf van de Perre, die enige tijd in China verbleef en daar zijn eerste beeldverhalen situeerde.
De strips in dit nummer zijn van zowel Vlaamse als Nederlandsche makelei: onder andere van Serge Baeken en Brecht Evens, Jeroen Janssen, Stedho en Maarten de Saeger. Ook Cowboy Henk door Kamargurka en Herr Seele is van de partij. Het niet eerder gepubliceerde Exit-oma van Edward van de Venkel en Floor de Goede staat ook in dit nummer.

De Zone in Turnhout

Tijdens Strip Turnhout exposeert de Zone 5300 originelen en covers uit haar vijftienjarige geschiedenis. Stripmaker Jan Vriends is in vol cowboy ornaat (en met huifkar!) aanwezig om het album van Cowboy John te promoten.
Ook zullen videoreportages van stripjournalist en videomaker Michael Minneboo te zien zijn. Hij interviewde in het afgelopen jaar onder andere Serge Baeken, Jan Vriends, Tonio van Vugt, Hallie Lama en maakte reportages over de Lamelos-veiling in stripwinkel Lambiek en de Stripdagen in Houten.
Die zijn tevens te zien op Zone 5300's Stripblog, een dikke aanrader!
Liefhebbers kunnen bij de Zone 5300-stand een unieke button laten maken van materiaal uit oude Zone-nummers. Kortom: tot ziens in Turnhout dit weekend!
Strip Turnhout (12 & 13 december) - De Warande - Warandestraat 42 - Turnhout (be)

Geen opmerkingen: