30 november 2010

Erwin Kho wint de Plastieken Plunk 2010

Erwin Kho mag zich sinds zaterdag 27 november de eigenaar noemen van de Plastieken Plunk 2010 (vintage Luc Cromheecke) voor het beste Nederlandstalige korte stripverhaal. De jury koos zijn verhaal Elke seconde telt als winnaar. Volgens het juryrapport zijn beeld en tekst van zeer hoogstaand niveau, en vertelt Kho een uiterst gebalanceerd en emotioneel evocatief verhaal.
Eervolle vermeldingen waren er voor Marissa Delbressine met Zonderling en Bart Nijstadt met Zwart zijn is vies. Het Poolse stripmakerstrio Bartosz Sztybor, P. Nowacki en T. Pastuszka wist de meeste internetstemmers te bekoren. Zij slepen de publieksprijs in de wacht.
Erwin Kho (29 jaar, Rotterdam) begon zijn carrière als multimedia-designer maar stortte zich na enige tijd op het beeldverhaal. Vorig jaar debuteerde hij op Pulp Deluxe met het korte verhaal Lichtvervuiling. Met Elke seconde telt won hij eerder dit jaar de Benelux Beeldverhalen Prijs van nrc-next. Meer info over de Plastieken Plunk (plus alle strips) vind je via PlotsPlus.PulpDeluxe.be

Geen opmerkingen: