29 juni 2011

StripNieuws nr. 43 met Bert Bus special

Striptekenaar Bert Bus (o.a. Archie de man van staal, Stef Ardoba en Malorix) hoopt op 19 juli zijn 80ste verjaardag te vieren. In StripNieuws nr. 43 (juli 2011) wordt veel aandacht gegeven aan Bert’s verjaardag, met speciaal getekende hommages van Peter de Wit, Aloys Oosterwijk, Eric Heuvel, Jan Kruis, Uco Egmond, Hans van Oudenaarden, Jan Steeman, Carry Brugman en Robert van der Kroft. Harry Balm kijkt in een twee-pagina artikel terug op zijn jaren met Bert Bus bij Uitgeverij Spaarnestad.
Verder een terugblik op de Stripdagen 2011 in Gorinchem, aandacht voor het lintje van Martin Lodewijk, een niet eerder gepubliceerde jeugdstrip van Theo van den Boogaard die er ook een speciale introductie bij geeft, en een nieuwe rubriek waar stripmakers zelf vertellen waar ze momenteel mee bezig zijn.
Plus veel strips zoals Claire, De Ruyter, Swamp Thing, Marq denkt, Victor & Frenky en ook Henk-Jan en Roderick, een strip over twee stripverzamelaars door Hans Verbeek.
Op de cover geven Martin Lodewijk en Bert Bus elkaar een hand tijdens de Stripdag in Gouda (zondag 1 mei 2011). Klik erop voor een groter formaat.
StripNieuws wordt uitgegeven door Het Stripschap en verschijnt vier keer per jaar met nieuws uit de stripwereld, strips en informatie over Het Stripschap. Het wordt gratis toegezonden aan alle leden van Het Stripschap en is los verkrijgbaar in een groot aantal stripwinkels in Nederland (o.a. Lambiek in Amsterdam) en België. Kijk hier voor bestellingen en abonnement op StripNieuws.

1 opmerking:

Maarten Bretveld zei

BERT BEDANKT VOOR ALLES !!!
Jouw archie was geweldig !!!

http://xpendable.deviantart.com/#/d4i5vre

mijn eerbetoon aan jouw =)
Al het beste toegewenst.

Maarten bretveld