17 juli 2011

Thé Tjong-Khing - Portret in Eppo 13

In Eppo nr. 13 staat van mij een Portret over striptekenaar en illustrator Thé Tjong-Khing. Het nummer is niet meer in de winkel verkrijgbaar maar wel te bestellen via de Eppo website. Bij het Eppo Portret staan kleuren-illustraties van Khing (o.a. voor stripblad Pep) die gescand zijn van de originelen, en op pagina 2 en 43 een foto van Khing - door mij gemaakt.
Hierbij de complete foto van pagina 2, plus origineel materiaal dat niet is gebruikt in Eppo 13: een strook van de klassieke sciencefictionstrip Arman & Ilva uit De gifnaaldmoorden (1971), een illustratie uit Dertig mooiste verhalen van de sprookjesverteller (2010) en een Ilva tekening (in Khing's huidige stijl) voor de catalogus 2010 van uitgeverij Sherpa.
Klik op de afbeeldingen voor een groter formaat.
Als aanvulling op het Eppo Portret kun je in Vrij Nederland nr. 28 (16 juli) een interview met Khing lezen, als onderdeel van een literaire stripspecial. Dat interview is ook online
Momenteel geeft uitgeverij Sherpa de strips van Khing opnieuw uit in schitterende luxe boeken - met veel extra's. Storende Verhalen is in twee delen verschenen en van Arman & Ilva inmiddels zeven boeken. Te koop in iedere goede stripspeciaalzaak en via Sherpa's webshop op Catawiki.
Eind september verschijnt het Arman & Ilva deel Het recht van de sterkste, tegelijk met de start van een grote overzichtstentoonstelling van Khing in het Haagse Letterkundig Museum - Kinderboekenmuseum, Van strip tot sprookje. Met de ruim geïllustreerde brochure De striptekenkunst van Thé Tjong-Khing (bij Sherpa).

1 opmerking:

leo zei

Geweldig dat er een expositie komt van het werk van the tjong khing.