06 augustus 2011

Peter Pontiac - Kraut als Volkseditie (3e druk met verschillen)

Peter Pontiac (1951) ontvangt op 9 september tijdens het Stripfestival Breda de Marten Toonderprijs. Ter gelegenheid daarvan heeft uitgeverij Podium een derde druk van zijn graphic novel Kraut uitgebracht voor de schappelijke prijs van € 15,00. Peter zelf wilde het 'Volkseditie' noemen maar de uitgever vond zulks niet 'gebruikelijk'.
Vergeleken met de vermeerderde versie uit 2005 zijn er enkele verschillen. “Nagekomen berichten is aangevuld met een tekening die ik nog tegenkwam in een schetsboekje uit 1967, toen ik voor de laatste keer met mijn ouders op vakantie was en mijn vader tekende terwijl hij op een stretcher lag.
Op de achterkant van het boek staat een recente portretfoto van mij, als 'Haagse taxichauffeur' volgens een vriend. En op het omslag gaat mijn vader, in navolging van de vorige twee drukken, weer een stukje verder de baai in. Toen ik de eerste herdruk kreeg dacht ik dat het aardig was om mijn vader een stukje dieper in zee te zetten.“
Het nieuwe portret komt uit een foto die ik vorig jaar van Pontiac heb gemaakt in zijn werkkamer voor zijn boekenkast, en is hier volledig afgebeeld.
Klik op de afbeeldingen voor een groter formaat.
Kraut (2011) is o.a. te bestellen bij Bol.com

Geen opmerkingen: