17 februari 2012

Ron Poland wint Hal Foster Award 2012

Op vrijdag 10 februari mocht stripdistributeur Ron Poland uit handen van de vorige winnaar Mat Schifferstein de Hal Foster Award in ontvangst nemen bij Galerie Lambiek.
Deze prijs is in 1982 in het leven geroepen om mensen te eren die zich bijzonder verdienstelijk maken in de periferie van het Nederlandse beeldverhaal.
Ron werkt al sinds 1985 als verspreider van strips, eerst voor Het Raadsel en daarna zelfstandig met zijn bedrijf Strips in Voorraad. Met zijn passie voor de strip heeft zich altijd ingezet om ervoor te zorgen dat ook de uitgaven van kleine uitgevers bij de stripwinkels terechtkwamen. Mijn Incognito stripuitgaven zijn ook altijd door Ron Poland verspreid.
De prijzenkast van Poland zal nog verder aangevuld worden op 10 maart, als hij op De Stripdagen in Gorinchem de P. Hans Frankfurtherprijs in ontvangst neemt, voor zijn bijzondere verdienste voor het Nederlandse beeldverhaal. Het grappige is dat op dezelfde dag bekend werd gemaakt dat Ron dubbel in de stripprijzen was gevallen!
Klik op de afbeeldingen voor een groter formaat.

Geen opmerkingen: