25 juli 2012

Willem Vleeschouwer expositie in Amsterdam

Willem Vleeschouwer (1950) exposeert in juli en augustus 2012 een selectie van zijn zwierige illustraties bij Perspectief Espressobar, Overtoom 406 in Amsterdam. Te koop zijn printen en origineel werk. Willem: “Er wordt daar een uitstekende bak soep geserveerd die op de kaart staat vermeld als: Overtoom Bocht. Een aanrader.” (klik op de afbeeldingen voor een groter formaat)
Vleeschouwer (alias Wévé of Vleesch) tekende strips als Duppie, De Wraak van de Dikke Ong en de Spoorstraat voetbalstrip Stront aan de Knikker. In 2005 verscheen een heruitgave van de Willem Willmink/Willem Vleeschouwer strip De wonderbaarlijke reis van Jacob Maneschijn en Sientje Zeester uit 1978.
Esquire cover (circa 1999)

Regelmatig illustreert Vleeschouwer voor o.a. Elsevier, Panorama, Hard Gras en Autoweek. Een aantal illustraties zijn gebundeld in Plenty Plaatjes en Tum Tum. Te bestellen bij the artist himself: www.wvleeschouwer.nl
Tumtum cover (2009)

Zijn meest recente stripboek is deel 3 uit De Spoorstraat: De Geheime Spleet. Ter gelegenheid hiervan werd Vleeschouwer geïnterviewd door het stripinfoblad Zozolala (nr. 174, oktober/november 2010): Zwoegen voor een swingend resultaat. Online te lezen.
Zozolala cover-illustratie (2009)

Het blad GRNVLD publiceerde in nr. 10 (juni 2012) een 2-pagina strip van Vleeschouwer: Spin Anansie en de Dood – Volksverhaal uit Jamaica. Op tekst van Frank Jonker.
Spin Anansie en de Dood (2012)

Geen opmerkingen: