10 augustus 2013

Daniel van den Broek - De Argonautjes in potlood

Gisteren had ik de lay-out pagina's gepost van De Argonautjes: De oppepper en hier zijn de uitgewerkte schetspagina's van Daniel van den Broek. Ik heb het scenario geschreven. Je kunt het 2-pagina verhaaltje nu lezen in stripblad Eppo nummer 16, dat een special brengt rondom het legendarische stripblad Pep (1962-1975). Vandaar dat De Argonautjes een comeback maakt, evenals andere Pep-strips zoals Bernard Voorzichtig, Wellington Wish, Blook, De Generaal, Johnny Goodbye en Vidocq. Daan Jippes tekende een Baberiba aankondiging voor het Portret over Willy Lohmann (door mij geschreven) dat in Eppo 17 wordt gepubliceerd.

Eppo nummer 16 ligt in de winkel tot 22 augustus en is te bestellen via de Eppo site. (klik op de afbeeldingen voor een groter formaat)

Potloodpagina's voor De Argonautjes: De oppepper met bovenaan de eerste pagina de oorspronkelijke titel, Het nachtegaaltje.

© Daniel van den Broek (2013)

1 opmerking:

Michel Gastkemper zei

Buitengewoon mooi gedaan, bijzonder overtuigend! Echt helemaal de stijl van Dick Matena (inclusief belettering). En het verhaal is nog leuk ook. Alleen jammer dat de Argonautjes zelf geen idee hebben wat te doen om de stemming op te vrolijken. Dan had ik ze toch hoger ingeschat...