01 maart 2015

Eppo 4 - Boekenkast van Wout Jut

In stripblad Eppo nummer 4 staat van mij De Boekenkast van Wout JutHij is vast striprecensent van Eppo. Daarnaast schrijft hij als hobby comics en Transformers-verhalen voor diverse tekenaars. Hij koos voor vier favoriete Amerikaanse comic strips voor zijn Boekenkast. Eppo nr. 4 ligt nog tot 5 maart in de winkel en is ook te bestellen via de Eppo site. 
Wout Jut voor zijn boekenkast in Harmelen (Foto: Robin Schouten, 2015)
Wout Jut (1975) heeft al meer dan 350 stripboeken voor Eppo besproken. In 2010 werd hij door Eppo uitgever Rob van Bavel gevraagd, nadat Wout hem had geïnterviewd over Eppo. Zijn eerste stap richting het recenseren begon 10 jaar geleden toen Wout een vacature tegenkwam van stripwinkel Atomik waarin recensisten werden gevraagd voor hun website. Wout kreeg de smaak te pakken en al gauw schreef hij ook recensies voor het sciencefictionblad SF Terra dat uitgebracht wordt door de Nederlandse sciencefictionvereniging onder dezelfde naam. 
Om zijn ideeën kwijt te kunnen ging hij korte tekstverhalen schrijven die hij publiceerde in zowel SF Terra als Pure Fantasy, een Nederlands kwartaalmagazine dat tot eind 2012 heeft gelopen. Als groot fan van de comicserie Transformers raakte Wout geïnspireerd om zelf korte comicstrips te maken voor Transformers Mosiac, een onofficiële anthologie van 1-pagina comicstrips. Dat liep van 2007 tot 2012. Daarna is hij zich intensief gaan bezighouden met grotere, onofficiële Transformers verhalen die hij zelf schrijft en ook publiceert op de site http://shatteredglasscomic.deviantart.com. Ze worden getekend door diverse getalenteerde tekenaars en inkleurders over de gehele wereld en gepubliceerd onder de banner van Shattered Glass Comics, afgekort SG-Comics. (RS)

NB: Foto's van Robin Schouten alleen gebruiken met toestemming. Indien gewenst wordt een hogere resolutie gestuurd. Contact: incognito@comic.com

Geen opmerkingen: