08 augustus 2016

Eppo 16 - Boekenkast van Charles Guthrie

In stripblad Eppo nr. 16 staat van mij een aflevering van de Boekenkast rubriek, deze keer met Charles Guthrie. Hij is een van de los-vaste tekenaars van de misdaadstrip Amorfati dat geschreven wordt door René Leisink.
Zijn eigen strips en cartoons kenmerken zich door een sterk absurdistisch karakter zoals Tomaat dat in filmmagazine Schokkend Nieuws wordt gepubliceerd. Voor Meiden Magazine maakt hij de meer commerciële strip Mikkie en Samira. Zijn naam dook op in de titel van de hoofdtentoonstelling van de Stripdagen Haarlem, Underground in beeld - Van Pontiac tot Guthrie waar Charles aangenaam door verrast was.
Charles Guthrie thuis in Leeuwarden waar hij inmiddels 25 jaar woont en werkt. Copyright foto's: Robin Schouten. Voor een hogere resolutie: incognito@comic.com
De geboren Amerikaan is opgegroeid met Mad-pockets en comics, en dat zie je terug in zijn keus van favoriete boeken voor De Boekenkast van... met daarbij een verrassende Europese titel. Sommigen van deze tekenaars hebben hem ook beïnvloed. Welke tekenaars? Dat lees je in Eppo nummer 16, dat tot 18 augustus in de winkel ligt en ook los te bestellen is via de Eppo site.
Eppo nr. 16 met De Boekenkast van... Charles Guthrie.

Geen opmerkingen: