11 november 2016

Marc Sleen (1922-2016)

Marc Sleen thuis in Hoeilaart (B) - 6 aug. 2012 (Foto: Robin Schouten)
Marc Sleen, de laatste grote Vlaamse striptekenaar van zijn generatie overleed afgelopen zondag 6 november in zijn huis in het Belgische Hoeilaart waar hij meer dan 60 jaar woonde. De schepper van Nero en heel wat andere kolderieke strips zoals Piet Fluwijn, De Lustige Kapoentjes en Octaaf Keunink werd 93 jaar. 

Op 6 augustus 2012 was ik bij hem op bezoek voor een groot interview n.a.v. zijn 90ste verjaardag op 30 december voor het blad StripNieuws. Het was een onvergetelijke middag waarin hij openhartig vertelde over zijn leven, zijn werk en de mensen die hij heeft gekend, ook Hergé en Willy Vandersteen. Sleen liet weten via zijn levenspartner Catharina Kochuyt dat hij het een schitterend artikel vond en zeer tevreden was. De bovenste foto stond ook bij het interview in StripNieuws nr. 49, 2012.
Marc Sleen en Catharina Kochuyt op 6 aug. 2012 (Foto: Robin Schouten)
Marc Sleen was de enige nog levende striptekenaar met een eigen museum, pal tegenover het Belgische Stripcentrum in Brussel: www.marc-sleen.be. In 2013 sprak ik Sleen daar nog even bij de opening van een expositie.

Geen opmerkingen: