25 oktober 2017

Eppo 21 - 60 jaar Guust Flater

Guust Flater viert dit jaar zijn zestigste verjaardag, en dat wilde het stripblad Eppo niet zomaar passeren. Op verzoek van de redactie heb ik een 2-pagina portret geschreven over dit sympathieke stripfiguur en zijn geestelijk vader André Franquin getiteld 'Tijdloze humor met 60-jarige Guust Flater'. Een hele leuke opdracht was dat! Eppo nummer 21 ligt in de winkel tot 26 oktober en is ook los te bestellen via de Eppo site.

Voor het portret heb ik een paar Nederlandse stripauteurs geïnterviewd die geïnspireerd zijn door de luie postsorteerder en Franquin, namelijk Elsje-tekenaar Gerben Valkema (die ook de covertekening maakte van Eppo nr. 21, tevens de omslag van het Guust Flater hommagealbum Gefeliciflaterd!) en Eppo-scenarist Alex van Koten.
Speciaal voor het artikel had Alex een montage gemaakt van een fragment van de Eppo gag gepubliceerd in Eppo nr. 18 (getekend door René Uilenbroek) samen met een plaatje uit een Guust Flater gag waardoor hij zich had laten inspireren. Deze afbeelding is niet gebruikt, maar hier is het.
Guust Flater (Copyright Franquin en Dupuis) als inspiratie voor de Eppo-strip van René Uilenbroek en Alex van Koten (uit Eppo nr. 18, 2017)

Geen opmerkingen: