23 december 2019

Gerben Valkema - Kerstcover Eppo 25


Gerben Valkema tekende deze vrolijke kerstcover voor Eppo stripblad nr. 25. Een dubbele cover ditmaal waarvoor Gerben alle vaste stripfiguren uit Eppo heeft getekend, gearrangeerd rondom zijn eigen Elsje. Eppo nummer 25 ligt tot de kerst in de winkels en is ook te bestellen via de Eppo site.

En dan te bedenken dat Valkema dacht een 'gewone' voorplaat te maken. De coverschets was reeds uitgewerkt. Nadat uitgever Rob van Bavel die had gezien vroeg hij hem spontaan om er toch maar een wraparound cover van te maken. Hij besefte namelijk net op tijd dat Pieter Hogenbirk en Alex van Koten van hun Eppo strip een 3-pagina kerstverhaaltje hadden gemaakt. Maar deze keer geen strip voor de achterkant zoals gebruikelijk... dus moest Gerben er nog even snel een stuk cover bij tekenen. Twee keer zoveel werk. En met prachtig resultaat.


In dit nummer keert Gerbens andere stripheldin Dakota Jansen weer even terug in het speciale Elsje kerstverhaaltje, tekende Frodo De Decker een kerstaflevering van De Ridder (zie de afb.) en is ook Mars Gremmen weer van de partij met de 3-pagina strip De fietsvogelaar (over zijn vogelverslaving).

Frodo De Decker tekende De Ridder in kerstsferen, met een speciaal gastoptreden van... de Grote Smurf!

Geen opmerkingen: