Striptekenaar Milan Hulsing (Spaans Rood, De smokkelaar, De Aanslag, Stad van Klei, Wat Fred niet wist) houdt van 12 januari tot en met 9 februari 2025 de overzichtstentoonstelling 'Voetsporen' bij expositieruimte 38CC (adres Papenstraat 5, 2611 JB) in Delft. Open op woensdag t/m zondag, van 13 tot 17 uur. Op zaterdag 11 januari is vanaf 16 uur de opening, en tevens de boekpresentatie van zijn nieuwe graphic novel Voetsporen dat uitgegeven wordt door Concerto Books. Iedereen welkom!
Een kleiende ambtenaar in Egypte, een Hongaarse smokkelaar in de Caraïben, twee meiden die pulpboekjes verzamelen in Pakistan, een schakende Turkse kolonel op Duivelseiland, allemaal komen ze voor in de beeldverhalen van de Delftse tekenaar Milan Hulsing, die ook illustreert, o.a. voor het filmmagazine Schokkend Nieuws, en korte animatiefilms heeft gemaakt.
Spaans Rood (2020) |
De solotentoonstelling 'Voetsporen' in 38CC neemt ons mee in zijn veelkleurige, fantasierijke wereld. Zijn magistraal getekende verhalen kenmerken zich naast de kleurrijke personages ook door de bijzondere locaties, die niet alleen als achtergrond dienen, maar vaak ook een interessante sociaal psychologische context vormen.
Portret getekend door Erik Kriek (2021) |
Hulsings langdurig verblijf in het buitenland is hierbij zeker van invloed. Zo tekende hij, toen hij in Caïro woonde aan de vooravond van de Tahrir-opstand, de nu al klassiek te noemen strip Stad van Klei (2011), een verhaal over gekte, corruptie, dromen en politiegeweld in een chaotisch Egypte.
Stad van Klei (2011, heruitgave 2021) |
Voor zijn nieuwste boek Voetsporen dat in 38CC gepresenteerd zal worden, put hij uit herinneringen aan het Tsjechië, waar hij de zomers van zijn jeugd doorbracht. Het boek bevat een vijftal door hem bewerkte en getekende verhalen van de Tsjechische auteur Karel Čapek (1890-1938) die tevens voor het eerst in het Nederlands verschijnen.
Naast een overzicht van Hulsings stripwerk is in de tentoonstelling de handgeschilderde animatiefilm Magic Show (2009) te zien en een reeks portretposters waarmee hij een ode brengt aan muzikale pioniers uit Afrika, Azië en de Arabische wereld.
Portretten Om Kalsoum, Leila Gamal en Omar Khorshid |
Meer werk op Milan Hulsings blog: milan-hulsing.blogspot.com
Geen opmerkingen:
Een reactie posten