05 december 2016

Eppo 24 - De Boekenkast van Yves Sente

In stripblad Eppo nr. 24 staat van mij De Boekenkast van... Yves Sente. Deze Belgische stripscenarist schreef verhalen voor een aantal van de grootste striptekenaars: Juillard (voor Blake en Mortimer), Rosinski (voor De wraak van graaf Skarbek en Thorgal) en Boucq (voor De Janitor). Met tekenaar Iouri Jigounov werkte hij samen aan een nieuwe spannende cyclus van XIII die ook in Eppo is gepubliceerd. Momenteel werkt Sente aan een oneshot van Robbedoes, een nieuwe XIII en een tweeluik van Blake en Mortimer (getekend door Peter van Dongen en Teun Berserik, zie dit bericht). 

Yves Sente thuis in Brussel, 22 juni 2016. Foto's: Robin Schouten. Voor een hogere resolutie, mail naar incognito@comic.com
Sente heeft een uitgebreide stripcollectie en werkte dan ook graag mee aan de Boekenkast rubriek om vier favoriete strips te kiezen. "Ik heb geen voorkeur voor realistische of humorstrips, ik hou van talent. Een strip moet me laten dromen of lachen." Eppo 24 ligt nog tot 8 december in de winkels en is ook los te bestellen via de Eppo site.
Eppo nr. 24, 2016 met De boekenkast van Yves Sente.

Geen opmerkingen: