15 mei 2006

Roel Smit - promotietekening voor Incognito

Deze tekening werd door Roel Smit gemaakt voor een Incognito flyer, en is later ook gebruikt voor de colofonpagina van stripmagazine Incognito nr 1, 1993. Roel heeft in stripmagazine Incognito nr 0 één strippagina gepubliceerd, Clean John, en later een aantal stroken van Incognito- funnies. Deze strip was oorspronkelijk getekend voor dagblad Trouw.

2 opmerkingen:

Metin Seven zei

Fijne en herkenbare stijl heeft Roel toch.

Robin Schouten zei

Ja, het is altijd, en nog steeds, een genot om zijn tekeningen te bekijken. Ik ken zijn werk al sinds 1985, toen ik via Marcel de Jong het door Roel in eigen beheer uitgegeven stripalbum Het geheim van de ruine onder ogen kreeg. Het is een lekker oudbollig verhaal, en door Roel getekend in een klare lijn stijl die al aardig wat van zijn talent laat zien.

Marcel ken ik ook al zo lang, omdat hij voor een ander stripblaadje van mij en een vriend had getekend, Novum. Dit blad kun je min of meer de voorloper van Incognito noemen, omdat behalve Marcel ook Jean-Marc van Tol, Toby Fortuin en Erik Noomen erin publiceerden. En al deze tekenaars stonden acht jaar later, in 1993 in nummer 1 van stripmagazine Incognito.