30 september 2008

Michiel de Jong - Stripdagen Houten 2008

Milan Hulsing en Michiel de Jong hebben op 27 september tijdens De Stripdagen in Houten de Stripschappenning gewonnen voor hun album Lana Planck 1 - Operatie Hanuman in de categorie Nederlands Avontuur en Vermaak. Jongens, gefeliciteerd!
Een recensie kun je hier lezen.
Het boek is te koop in elke goede stripwinkel in Nederland en België. Je kan het ook bestellen bij uitgeverij Oog & Blik.
Deze foto's van Michiel heb ik gemaakt op zondag 28 september in Houten, terwijl hij een tekening maakt van professor Planck (personage uit het stripalbum) voor een fan, Walter.
Klik op de afbeeldingen voor een groter formaat.(RS)

2 opmerkingen:

Chris zei

Eerlijk gezegd: lang niets meer van Michiel de Jong gezien. Als ik me niet vergis is hij de allereerste nederlandse stripmaker waar ik door jou aan ben voorgesteld, in een ver, grijs verleden...

Wat een mooie, vloeiende tekenstijl heeft hij met de jaren ontwikkeld! Prachtig vormgegeven boek ook.

Robin Schouten zei

Is dat zo? Ik kan me dat niet meer herinneren. Wel grappig dat dat juist Michiel was. We zijn altijd wel bevriend gebleven sinds ik hem heb leren kennen door Incognito.

Michiel is voor mij een van de beste Nederlandse striptekenaars, ik ben dol op zijn stijl. En ook op die van jou, Chris, hehe. Laat daar geen misverstand over bestaan!