21 september 2008

Hans G. Kresse - tentoonstelling in Stripmuseum

Op woensdag 24 september start de tentoonstelling ‘De vele gezichten van Eric de Noorman’ in Het Nederlands Stripmuseum Groningen. De tentoonstelling bestaat uit een uitgebreide collectie strips van Hans G. Kresse. De 330 vierkante meter tellende tentoonstelling toont unieke werken van Kresse, waaronder recent gevonden pagina’s met aantekeningen van de in 1992 overleden tekenaar.
De tentoonstelling toont de ontwikkelingen van Kresse: van de prille probeersels met een Tarzan-verhaal tot zijn laatste onderneming om het epos van Dzjengis Khan in stripvorm te vertellen. Daartussen liggen vele succesvolle strips, zoals werk van zijn beroemdste karakter Eric de Noorman en balloonstrips als Vidocq, Erwin en de Indianenreeks. Ook komen illustraties van o.a. historische gebeurtenissen aan bod, waar Kresse's grote kracht lag.
Klik op de afbeeldingen hierboven voor een groter formaat.
De aantekeningenpagina’s van Kresse geven inzicht in het verloop van de verhalen van Eric. Tussen 1982 en 1989 heeft de tekenaar tevergeefs geprobeerd zijn grote held nieuw leven in te blazen. Wat Kresse persoonlijk bezighield is terug te vinden in zowel zijn strips als ander werk dat in ‘De vele gezichten van Eric de Noorman’ wordt tentoongesteld.
Kijk voor meer info op de website van het Stripmuseum.
‘De vele gezichten van Eric de Noorman’ - van 24 september t/m 30 november
Nederlands Stripmuseum - Westerhaven 71 - Groningen (RS)

Geen opmerkingen: