25 juli 2010

Jeroen Janssen & P. van Oudheusden - De wraak van Bakamé


Jeroen Janssen (46) is misschien wel Vlaanderens meest onderschatte striptekenaar. Zijn exuberante, expressionistische tekenstijl is een lastige minnares: in het begin moeilijk te peilen maar een verrijking voor wie doorzet. Janssen werkt al jaren samen met de Nederlandse scenarist Pieter van Oudheusden (53), die inmiddels ook is uitgegroeid tot een succesrijke schrijver van prentenboeken.
De wraak van Bakamé is hun meest recente album en is een grappige en onderhoudende satire over hoe de haas Bakamé, een Afrikaanse variant van onze vos Reinaert, steeds weer aan het langste einde trekt in zijn akkefietjes met de hyena Mpyisi. Wanneer Mpyisi de hulp inroept van Bwana Kero, een machtige tovenaar wiens naam de mensen zelfs duizenden kilometers verderop nog doet sidderen, lijkt Bakamé’s lot bezegeld. Gelukkig voor hem denkt Mpyisi dat hij ook Bwana Kero te slim af kan zijn.
Het album bevat veel seks en zwarte humor, en is een perfecte illustratie van alles wat de mens drijft en hem zo onaantrekkelijk maakt.
Lees een Making Of van De wraak van Bakamé (met o.a. veel schetsen) op de stripinfo-site De Stripspeciaalzaak.
Kijk voor alle info over Jeroen Janssen’s boeken en publicaties (gelinkt aan extra beeld en recensies) op deze pagina.

Geen opmerkingen: