08 juli 2010

Maaike Hartjes & Ben Westervoorde signeren bij Lambiek


Maaike Hartjes en Ben Westervoorde komen op vrijdag 9 juli, vanaf 16.00 uur, hun nieuwe stripboek, respectievelijk Donker en Siglo XXV signeren in Galerie Lambiek. Leuk detail; Maaike heeft meegeschreven aan Siglo XXV verhaaltjes, en Ben heeft Maaike destijds een beetje op sleeptouw genomen in Afrika.
Over Donker: Maaike Hartjes vertrekt in 2006 twee weken naar Zuid-Afrika om workshops te geven in een universiteitsstadje. Ze komt in aanraking met de restanten van het kolonialisme en de apartheid, maar vooral met haar eigen vooroordelen. Maaike Hartjes brengt met haar eigen, unieke kijk op de wereld onderwerpen uit het dagelijkse Zuid-Afrikaanse leven in beeld. Donker is een persoonlijk reisverslag in een land vol extremen.
Over Siglo XXV: Omdat het te druk wordt op aarde hebben Toby en zijn familie besloten te emigreren naar Siglo XXV, een ruimtestation gesitueerd tussen Saturnus en Uranus. Op dit station wonen aliens uit het hele universum. Zo'n verhuizing is niet niks en Toby heeft besloten zijn vrienden op aarde via de intergalactic e-mail op de hoogte te houden van zijn ervaringen op Siglo XXV. Deze ervaringen worden verteld in grappige 1-pagina verhaaltjes. De strip van Ben Westervoorde en Maaike Hartjes verscheen eerder in National Geographic Junior.
Stripantiquariaat & Galerie Lambiek - Kerkstraat 132 - 1017 GP Amsterdam - Tel. + 031 02(0) - 6267543
Website: www.lambiek.net E-mail: lambiek@lambiek.net

Geen opmerkingen: