04 oktober 2012

Eric Heuvel: Carbeau - Barones & Bolides

Eric Heuvel, de klare lijn striptekenaar die bekend is van January Jones en zijn educatieve oorlogsstrips: "Het gaat lekker met de strip 'Carbeau - Barones & Bolides' die ik sinds maart 2012 op tekst van Noël Ummels mag verzorgen voor het blad Autoweek. Lezersonderzoek wees uit dat de strip (bij niet eens een echt strippubliek) zodanig wordt gewaardeerd dat hij ook volgend jaar, met een nieuw verhaal, in het blad zal verschijnen. Daarnaast verschijnen er Poolse en Spaanse varianten in de respectievelijke zusterbladen in die landen. Dat kan nog leuk worden want het blad Autoweek kent tientallen buitenlandse equivalenten van dezelfde oorsprong (het Duitse Autobild). Als klap op de vuurpijl; Het huidige verhaal komt zeer snel na afronding ervan in 2013 als album uit."
Pagina uit 'Carbeau - Barones & Bolides' voor Autoweek
Eric Heuvel na de uitreiking van de Stripschapprijs met vrouw Jacqueline op De Stripdagen in Gorinchem, 10 maart 2012 (foto Ton Meijering)

Voor StripNieuws nr. 47 heb ik een interview gemaakt met Eric Heuvel ter gelegenheid van de Stripschapprijs 2012, meer info via deze link

Geen opmerkingen: