21 juni 2013

StripNieuws 51: Jan Kruis 80 jaarVoor StripNieuws nummer 51 (juni 2013) heb ik een interview gemaakt met Jan Kruis ten gelegenheid van zijn 80ste verjaardag. Ook heb ik verschillende quotes van collega en vrienden verzameld over de tekenaar van Jan, Jans en de kinderen zoals Martin Lodewijk, Jan van der Voo, Gerben Valkema, Eric Hercules, Daan Jippes en Dick Matena. Het hele nummer is een Jan Kruis special geworden met speciale hommages en strips van vele tekenaars.

StripNieuws nummer 51, een uitgave van Het Stripschap is los te koop bij stripwinkels (Lambiek in Amsterdam, Het Beeldverhaal in Amsterdam, Eppo in Eindhoven, Het Nederlands Stripmuseum in Groningen, Akim in Groningen, De 9e Kunst in Zaandam, Sjors in Dordrecht en Het Gele Teken in Hoorn) of te bestellen via deze link.

Voor meer info over StripNieuws 51 (scroll naar beneden): www.stripschap.nl/pages/stripnieuws/de-nieuwe-stripnieuws.php


IJsbrand Oost maakte deze speciale 'Jan Kruis header' voor StripNieuws 51. (klik op alle afbeeldingen voor een groter formaat)


Jan Kruis op 15 maart 2013 in Mantinge. Deze foto staat in StripNieuws 51 bij het interview met Jan (foto: Robin Schouten)


Hoofdredacteur Jos van Waterschoot overhandigde op 8 juni 2013 het eerste exemplaar van StripNieuws 51 aan Jan Kruis, op zijn 80ste verjaardag. Jan was zeer ontroerd en er in zijn nopjes mee!

Geen opmerkingen: