22 september 2013

Eppo 19 - Boekenkast Thom Roep

Stripblad Eppo nummer 19 is uit met (van mij) De Boekenkast van Thom Roep. Veertig jaar werkte hij op de redactie van het vrolijke weekblad Donald Duck, vanaf 1984 als hoofdredacteur en schreef ook populaire strips zoals Douwe Dabbert (tekeningen: Piet Wijnen Van Nul tot Nu (tekeningen: Co Loerakker). Welke vier favoriete boeken koos de Nederlandse Mister Disney? Dat lees je in Eppo nummer 19, in de winkel tot 3 oktober. Bestellen kan ook, via de Eppo site. 
Deze foto met Thom Roep staat in Eppo 19 en is hier volledig afgebeeld. Hij werkte hier nog op de redactie van Donald Duck in Hoofddorp, 3 weken voor zijn pensioen op 12 augustus 2013. (foto: Robin Schouten)


Thom Roep houdt een album vast van Pantoffel, een avontuur getekend door Macherot en gechreven door Goscinny dat hij in de jaren zeventig vertaalde voor publicatie in Donald Duck. Deze foto is niet gebruikt in Eppo. (foto: Robin Schouten)


NB: Foto's van deze blog, gemaakt door Robin Schouten, alleen gebruiken met toestemming. Indien gewenst wordt een hogere resolutie gestuurd. Contact: incognito@comic.com 

Geen opmerkingen: