25 september 2013

StripNieuws 52: Willem Ritstier interview

Willem Ritstier thuis in Oud-Beijerland, 6 juni 2013 (Foto: Robin Schouten)
Voor StripNieuws nummer 52 (augustus 2013) heb ik een interview gemaakt met stripscenarist Willem Ritstier die heeft samengewerkt met tekenaars als Minck Oosterveer (Zodiak, Nicky Saxx, Ronson Inc.), René Uilenbroek (Soeperman) en recentelijk Marissa Delbressine (Ward). Ook lees je van mij een nieuwe aflevering van de Favoriete Dédicace rubriek, waarvoor een verzamelaar iets vertelt over een favoriete originele tekening. 

Voor de inhoud van StripNieuws 52 (scroll naar beneden): http://www.stripschap.nl/pages/stripnieuws/de-nieuwe-stripnieuws.php 
De cover van StripNieuws 52 bevat een tekening van Hendrik J. Vos en komt uit de prentenmap De Edelpulp Collectie.  (Klik op de afbeeldingen voor een groter formaat)

StripNieuws nummer 52 (met ook uitgeverij Dark Dragon Books en André Kuipers als BN-er met een striphart) is los te koop bij een aantal stripwinkelsLambiek in Amsterdam, Het Beeldverhaal in Amsterdam, Eppo in Eindhoven, Het Nederlands Stripmuseum in Groningen, Akim in Groningen, De 9e Kunst in Zaandam, Sjors in Dordrecht en Het Gele Teken in Hoorn. 

Je kunt StripNieuws nummer 52 ook los bestellen via de site van Het Stripschap, evenals oude nummers van StripNieuws vanaf 2003. 

NB: Foto's van deze blog, gemaakt door Robin Schouten, alleen gebruiken met toestemming. Indien gewenst wordt een hogere resolutie gestuurd. Contact: incognito@comic.com 

Geen opmerkingen: