06 december 2013

Eppo 24 - Boekenkast Paul Teng


In stripblad Eppo nr. 24 staat van mij de Boekenkast van Paul TengDe winnaar van de Stripschapprijs 2013 koos voor vier boeken van stripmakers die hem inspireerden als tekenaar én voor het schrijven van verhalen. Eppo nr. 24 is in de winkel tot 12 december en ook te bestellen via de Eppo site. 
Paul Teng met een Blueberry album waarin Jean Giraud een tekening voor hem heeft gemaakt op de Stripdagen 1982 in Breda. Het is ook gesigneerd door scenarist Jean-Michel Charlier. Dit album heeft Teng overigens niet gekozen voor de Boekenkast rubriek.
Momenteel is er van Paul Teng een tentoonstelling in het Centraal Museum in Utrecht, met alle 80 originele pagina's uit zijn nieuwste stripboek Jan van Scorel, Sede vacante 1523. Deze tentoonstelling loopt t/m 19 januari 2014. Lees ook het artikel Paul Teng verstript Jan van Scorel op deze blog, geschreven door Hans van Klinken. 

Foto's: Robin Schouten. 

NB: Foto's van deze blog, gemaakt door Robin Schouten, alleen gebruiken met toestemming. Indien gewenst wordt een hogere resolutie gestuurd. Contact: incognito@comic.com 

Geen opmerkingen: