04 december 2013

Dick Matena interview in BSM 191In maart 2012 verscheen de beeldroman Kees de jongen van Dick Matena. Op 13 april van dat jaar sprak ik met Matena over zijn integrale stripbewerking van het beroemde boek van Theo Thijssen. Het rijkelijk geïllustreerde interview met als kop ‘Kees de jongen is mijn meest evenwichtige boek’ is op 8 pagina's verschenen in Brabant Strip magazine nr. 191 (september 2012). Het is na te bestellen via de Jaargang 2012 van Brabant Strip magazine: www.brabantstrip.be. Eventueel ook los via deze link op De Sterrenplukkers-site.

Cover van BSM nr. 191 (2012)
Behalve over Kees de jongen praat Matena ook over andere projecten, Marten Toonder, zijn medewerking aan het stripblad Eppo met de strips Virl en De Partners en zijn toekomstplannen voor onder andere Sammie en Nele, het kinderboek dat op rijm is geschreven door Matena's wederhelft Nelleke de Boorder, met illustraties van Dick Matena. Deze samenwerking zal een vervolg krijgen in Sammie en Nele in Artis, gepland voor 2014.
Dick Matena en Marten Toonder in 2003 tijdens de presentatie van De Avonden deel 1. Deze foto is ook in Brabant Strip magazine 191 afgedrukt, helaas over 2 bladzijden maar hier compleet. (Collectie Dick Matena)

Geen opmerkingen: